Selecteer een pagina
Bij Buitengewoon Berghof is alles altijd nét even wat anders dan op een gewone camping. Dat vraagt ook om accommodaties die nét even wat anders zijn. Kampeerseizoen 2024 gaat niet teleurstellen want die starten we met een splinternieuwe pipowagen!
Maar eerst beginnen bij het begin. Twee vrienden van de Berghof, Jaap en Thomas, bedachten afgelopen najaar in een wilde bui het plan voor het helemaal zelf bouwen van een pipowagen. Geholpen door een vleugje overmoedigheid en het gebrek aan een realistische planning zorgden voor groen licht voor dit project. Onder het motto: “wat kan er mis gaan?” (waarbij het niet gewaardeerd werd als de ander die vraag ook serieus ging beantwoorden) is besloten het avontuur aan te gaan.
Afgelopen winter, toen de sneeuw in Zuid-Limburg tot ruim over de enkels kwam, werden de op maat gemaakte schamelwagen (het onderstel) en 1500 kilo hout bezorgd. Dit hout is officieel een bouwpakket maar met een wel erg summiere instructie. De kwaliteit van de handleiding zit zeg maar in tussen een fatsoenlijke IKEA-handleiding en een handgeschreven briefje met slechts de tekst “succes ermee”. Maar goed, gewoon aan de slag dus, want het point of no return was, afgaande op de bankrekening, al wel ruim gepasseerd.
Omdat bij het bouwen toch altijd maar weer kwalitatief goeie oplossingen gezocht werden in plaats van de snelste oplossing (duct tape), waren er behoorlijk wat extra avonden en weekenden nodig voor de bouw. Maar van al die extra tijd die het gekost heeft heb je op korte termijn last in de agenda, maar op de lange termijn veel lol van een prachtig gebouwde en zorgvuldig ingerichte pipowagen. Wat scheelt is dat Jaap behoorlijk vaardig is in houtbewerking, en Thomas behoorlijk vaardig in het complimenteren van Jaap vanwege z’n houtbewerking, dus zij vulden elkaar goed aan.
En het resultaat mag er wezen! Hierbij de foto’s van de bouw. Hij staat nog in de loods, eind april krijgt ie z’n plekje op de camping en vanaf de tweede week van mei te boeken…
Wie durft het aan, deze maagdelijk nieuwe aanwinst van camping Buitengewoon Berghof te boeken?
Wat laswerk om te zorgen dat de houten onderbalken op de schamelwagen gemonteerd kunnen worden

Wat laswerk om te zorgen dat de houten onderbalken op de schamelwagen gemonteerd kunnen worden

Met het dak er half op begint het toch al ergens op te lijken

Met het dak er half op begint het toch al ergens op te lijken

Naar schatting was dit, samen met de vloer, de duizendste spijker

Naar schatting was dit, samen met de vloer, de duizendste spijker

Thomas was zo blij met de verf dat hij vergat z'n haar fatsoenlijk te doen voor de foto

Thomas was zo blij met de verf dat hij vergat z’n haar fatsoenlijk te doen voor de foto

Het voordeel van een boerencamping is dat er kippen rondlopen. Het nadeel van een boerencamping is dat er kippen rondlopen IN DE PIPOWAGEN

Het voordeel van een boerencamping is dat er kippen rondlopen. Het nadeel van een boerencamping is dat er kippen rondlopen IN DE PIPOWAGEN

Een maandje voor oplevering. Dak half af en het schilderwerk nog niet af, maar je hebt steeds minder fantasie nodig om het eindresultaat voor je te zien. Begin mei mag ie naar buiten!

Een maandje voor oplevering. Dak half af en het schilderwerk nog niet af, maar je hebt steeds minder fantasie nodig om het eindresultaat voor je te zien. Begin mei mag ie naar buiten!

 

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?