Selecteer een pagina

In het 2024 seizoen krijgt de glamping een flinke upgrade. Alle tenten komen namelijk op prachtige vlonders te staan. Niet alleen fijn voor de tenten zelf, maar ook extra comfortabel voor onze gasten. Bij het bedenken (met dank aan een tip van onze buurman) leek het een eenvoudig klusje. Wat hout en schroeven bestellen en hoppa, vlonders klaar. Het uitdenken van de constructie was al een aardige puzzel, en de hoeveelheid hout die werd afgeleverd was indrukwekkend te noemen. Dit kon wel eens een flinke klus gaan worden… Door het slechte weer in januari en februari schoven we de start nog even voor ons uit, maar begin maart was het dan eindelijk zo ver. We begonnen aan wat een monsterklus bleek te zijn!

In totaal 4 vlonders van 60 vierkante meter per stuk. Waarvan 1 vlonders zelfs nog en extra aanbouw heeft voor een hottub. Stap 1 was het in de grond krijgen van bijna 500 (!!) steunpaaltjes. De eerste paar deden we met de hand, zodat de hoekpunten van de vlonders zichtbaar werden. Na die 16 paaltjes was het duidelijk dat we hier wel wat pneumatische hulp bij konden gebruiken. Jaap en Thomas kwamen helpen en brachten een palenrammer mee, die met een hoop kabaal de paaltjes er goed inkreeg. Het was flink bikkelen, want niet overal werkte de grond mee. Op sommige stukken kwamen we grote stenen of boomwortels tegen, waardoor de paaltjes er niet of moeilijk ingingen. Uiteindelijk moesten we tot in de late uurtjes door om de klus te klaren. Met Silke ging ik verder met stap 2, het vastmaken van de liggers. Elke ligger netjes waterpas afstellen en met een slotbout aan het paaltjes vastmaken. Ook dat kostte een hoop tijd, maar de vlonders begonnen nu wel vorm te krijgen. De steunpaaltjes werden op lengte afgezaagd en daarna konden we dan eindelijk aan de planken beginnen.

Ik had uitgerekend dat elke vlonder bijna 2000 schroeven nodig zou hebben, en toen ik daar langer over na ging denken leek het me verstandiger om de planken met een spijkerpistool vast te zetten. Dit bleek een goede keus, want het ging lekker rap! Onze oude buurman Mike (uit Wijk bij Duurstede) kwam nog een weekend fijn meehelpen, en het weekend later hadden we goede vrienden Marin en Joppe als hulptroepen. Planken uitleggen, netjes uitlijnen en met het gloednieuwe spijkepistool in de hand lekker spijkers schieten. Dit ging soepeltjes en ook het fijne weer hielp mee. De laatste afwerking zat hem nog in wat zaagwerk en het bouwen van een opstapje en toen was het tijd voor de eerste tent. Silke had al lang uitgekeken naar dit moment, dus toen die eerste tent stond was dat echt een geluksmomentje. We hadden er weer een flinke klus opzitten en het mooie is dat we elke dag tegen het resultaat mogen aankijken 🙂

Zie jij jezelf al zitten voor je tent op de vlonder met een kopje koffie en uitzicht over het Geuldal?

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?