Selecteer een pagina

Met name in de wintermaanden merkte we dat de verwarming flink moest worden opgeschroefd om het huis warm te krijgen. Hoog tijd dus om te kijken naar betere isolatie. Het was logisch om eerst naar het dak te kijken, want de pannen hadden hun beste tijd wel gehad en er was geen dakisolatie. Met de hulp van dakdekker Sjors Koch (kema-dakwerken.nl) werd het dak in ere hersteld. Een prachtige nieuwe pan (met oude look) volledig in lijn met de rest van de boerderij.

Toen het dak open lag zagen we ook dat er een hele brede spouw zat tussen de buiten- en binnenmuur. Deze hebben we natuurlijk direct ook opgevuld (met SLS20 silicaat korrels). Alle kieren vulde we op met schapenwol. Nadat de dakpannen er op lagen zijn we aan de binnenkant gaan isoleren. Op advies van Emanuel Laugs (ecoplus-bouw.nl) deden we dat met cellulose, een bio-based isolatiemateriaal wat kan worden ingeblazen. Met m’n vader Bert hebben we eerst de binnenkant van het dak dichtgemaakt met een speciaal folie. Daarna kon het inblazen beginnen. Een bijzonder klusje, helemaal omdat het op m’n verjaardag was. Tot laat in de avond zat ik samen met Emanuel op het dak om de cellulose er in te krijgen. En Bert hielp mee met het vullen van de machine.

In totaal ging er 2000 kg aan cellulose in het dak, een heerlijk warm dekentje over het huis! En die warme deken merk je meteen als je binnenloopt. Het huisje voelt nu nog comfortabeler.

Chat openen
1
Scan de code
Hallo, kunnen we je helpen?